Projectatelier

'TURNOVA'

Academieplein 17 - 2300 Turnhout

De inrichting van de lesmomenten is onder voorbehoud en wordt pas definitief vastgelegd vanaf 15 juni.

Projectatelier

atelier op dinsdag van 13.30 - 17 uur en van 18 - 21.30 uur

atelier op woensdag van 18 - 21.30 uur

Je kiest  twee van de aangeboden ateliermomenten.

Volg ons op Facebook: SASK Turnhout

Volg ons op Instagram: #kunstacademieturnhout

Projectatelier

ALGEMENE INFO

Projectatelier is een multidisciplinaire opleiding waar meerdere materies aan bod komen. Deze materies kunnen samen een kunstig geheel vormen en kunnen bestaan uit; glas, hout, gips, klei, textiel, beton, steen, papier- en recyclagemateriaal en nog vele andere. Mixed media is hier van toepassing alsook fotografie, architectuur… . Dit alles kan gebruikt worden om je creatief te uiten.

In deze afdeling zal men nieuwe technieken en materialen ontdekken in tegenstelling tot het aanleren van oude ambachten zoals bv. glas in lood. Elke leerling zal zijn creatief denkproces ontwikkelen, dit zal ondersteund worden met opdrachten en thema’s. De leerling zal individueel begeleid worden in techniek en uitvoering en een diepgaand inhoudelijk concept leren uitwerken. Groepswerk kan ook aan bod komen.

Bezoek aan actuele tentoonstellingen en hedendaagse kunst is een onderdeel van dit projectatelier. Initiaties en workshops worden gegeven op interne en externe locaties zoals bv. glasblazen en deze realisaties kunnen dan weer geïntegreerd worden in de kunstinstallaties.

Creaties kunnen gerealiseerd worden voor een specifieke site, concreet of fictief. Dit projectatelier zal een meerwaarde zijn voor elk individu.

Neem voor meer info en fotomateriaal eens een kijkje op onze 2 facebookpagina's:

Glas Academie Turnhout

Textiel Academie Turnhout