Projectatelier

'TURNOVA'

Academieplein 17 - 2300 Turnhout

De inrichting van de lesmomenten is onder voorbehoud en wordt pas definitief vastgelegd vanaf 15 juni.

Wist je dat ons projectatelier naast glas ook een specifieke opleiding textiele kunsten aanbiedt? Het projectatelier biedt naast glas een specifieke opleiding textiele kunsten. Textiele kunsten als artistiek medium, waarbij de beheersing van diverse technieken, materialen kennis, kleurenleer, ruimtelijk inzicht, ecologie, creativiteit en ontwerpmethodes aanbod komen. Het project atelier staat voor het vormgeven, ontwikkelen, onderzoeken en experimenteren met het grote gamma van textiel en aanverwante materialen.

Vanuit een breed perspectief ontdek je de wereld van textiel. Je kijkt en werkt binnen het gebied van kunst en design en de crossovers daartussen. Zowel materiële, technische als conceptuele aspecten komen aan bod. Je leert concepten ontwikkelen en de samenhang tussen idee, materie en beeld toepassen.

Projectatelier 

Het atelier biedt de mogelijkheid aan om glaskunst / glas-in-lood-technieken en textielkunst te volgen.

atelier glaskunst op dinsdag en woensdagavond van 18 - 21.30 uur

Je kiest  twee van de aangeboden ateliermomenten.

atelier textielkunst: lesmomenten nog niet bekend.

Volg ons op Facebook:

SASK Turnhout 

Glas Academie Turnhout

Textiel Academie Turnhout

Volg ons op Instagram: #kunstacademieturnhout #projectatelier_­­turnhout_sask

Projectatelier

ALGEMENE INFO

Projectatelier is een multidisciplinaire opleiding waar meerdere materies aan bod komen. Deze materies kunnen samen een kunstig geheel vormen en kunnen bestaan uit; glas, hout, gips, klei, textiel, beton, steen, papier- en recyclagemateriaal en nog vele andere. Mixed media is hier van toepassing alsook fotografie, architectuur… . Dit alles kan gebruikt worden om je creatief te uiten.

In deze afdeling zal men nieuwe technieken en materialen ontdekken in tegenstelling tot het aanleren van oude ambachten zoals bv. glas in lood. Elke leerling zal zijn creatief denkproces ontwikkelen, dit zal ondersteund worden met opdrachten en thema’s. De leerling zal individueel begeleid worden in techniek en uitvoering en een diepgaand inhoudelijk concept leren uitwerken. Groepswerk kan ook aan bod komen.

Bezoek aan actuele tentoonstellingen en hedendaagse kunst is een onderdeel van dit projectatelier. Initiaties en workshops worden gegeven op interne en externe locaties zoals bv. glasblazen en deze realisaties kunnen dan weer geïntegreerd worden in de kunstinstallaties.

Creaties kunnen gerealiseerd worden voor een specifieke site, concreet of fictief. Dit projectatelier zal een meerwaarde zijn voor elk individu.

Neem voor meer info en fotomateriaal eens een kijkje op onze 2 facebookpagina's:

Glas Academie Turnhout

Textiel Academie Turnhout

Of ons instagramkanaal: #projectatelier_­­turnhout_sask