Nieuwe ateliers schooljaar 2024-2025

Vanaf september zal je je kunnen inschrijven voor deze nieuwe ateliers:

TURNHOUT TURNOVA

Digitaal beeldatelier voor leerlingen van de derde graad (12 tot 14 jarigen)

Je krijgt in ‘digitale beeldende vorming' de kans om de nieuwe media en de hedendaagse beeldtechnologie op een speelse manier te verkennen. In dit atelier ga je visueel en auditief aan de slag met verschillende softwarepakketten om jouw creatieve ideeën te ontwerpen en realiseren. Je leert onder andere werken met Adobe Photoshop en Procreate.

Ontwerpen en vormgeven staan centraal.

Tekenen en waarnemingstekenen blijven belangrijk in de lessen om composities en illustraties te kunnen maken met beelden. Om stevig grip te krijgen op de verschillende digitale technieken en programma’s, starten we met afgebakende opdrachten. Zo vormt het atelier 'digitale beeldende vorming' een brug tussen de digitale en analoge wereld.

Deze les zal de les doorgaan op woensdag van 16.15 - 19.45 uur

Inschrijven voor dit atelier kan online vanaf woensdag 28 augustus.
Alle info over hoe je online kan inschrijven vind je hier.

 

Specifieke opleiding textiele kunsten

En wist je dat ons projectatelier naast glas ook een specifieke opleiding textiele kunsten aanbiedt? Het projectatelier biedt naast glas een specifieke opleiding textiele kunsten. Textiele kunsten als artistiek medium, waarbij de beheersing van diverse technieken, materialen kennis, kleurenleer, ruimtelijk inzicht, ecologie, creativiteit en ontwerpmethodes aanbod komen. Het project atelier staat voor het vormgeven, ontwikkelen, onderzoeken en experimenteren met het grote gamma van textiel en aanverwante materialen.

Vanuit een breed perspectief ontdek je de wereld van textiel. Je kijkt en werkt binnen het gebied van kunst en design en de crossovers daartussen. Zowel materiële, technische als conceptuele aspecten komen aan bod. Je leert concepten ontwikkelen en de samenhang tussen idee, materie en beeld toepassen.

Lesmomenten voor dit atelier zijn nog niet bekend.

Inschrijven voor dit atelier kan online vanaf woensdag 28 augustus.
Alle info over hoe je online kan inschrijven vind je hier.

 

VESTIGING ZOERSEL

Gebouw De Vleugel - Achterstraat 20

Initiatielessen beeldatelier voor volwassenen

Hoe vaak heb je al niet gedacht:'ik zou graag naar de academie willen gaan, maar het ontbreekt me aan tijd, het ontbreekt me aan moed, ik weet niet goed welke discipline bij me past...' Stap dan vanaf september mee in ons beeldatelier voor volwassenen.

Dit atelier loopt over een periode van 2 jaar en per schooljaar komen er uitgebreid 3 disciplines aan bod. We gaan aan de slag met druktechnieken, tekenen, ruimtelijke werken, schilderen, fotografie... Aan de hand van de aangereikte thema's leer je wat lijn – vlak – kleur – vorm – ruimte en compositie... zijn. Zo maak je kennis met de basistechnieken van de verschillende disciplines op onze academie, maken we cross-overs, worden technieken experimenteel benaderd... Tevens is deze opleiding ook een ontdekkingstocht naar jouw persoonlijke expressie en naar jouw artistieke mogelijkheden. Het initiatie-atelier biedt op deze manier een mooie aanloop naar onze vierde graad toe.

Deze groep kan enkel ingericht worden bij een minimum aan inschrijvingen!

Bij voldoende inschrijvingen zal de les doorgaan op donderdag van 18 - 21.30 uur.

Inschrijven voor dit atelier kan online vanaf woensdag 28 augustus.
Alle info over hoe je online kan inschrijven vind je hier.