Bereikbaarheid van de academie tijdens de werken

De afgelopen twee jaar was de Kunstencampus enkel via de 'Baron Frans du Fourstraat' en het 'Academieplein' bereikbaar. Vanaf deze zomer is de toegang via 'Otterstraat' en het nieuwe 'Brepolsplein' mogelijk. Dat plein en de doorgang onder de Kunstencampus zijn voetgangerszones. Op het Academieplein start nu de werf voor de restauratie van het kantoorgebouw Brepols. Dit derde deel van de Kunstencampus zal binnen twee jaar klaar zijn.

HOE KOM JE NAAR DE KUNSTENCAMPUS?

Download hier de plannetjes: De weg naar de Kunstencampus, parking Turnova centrum, Turnova situatie najaar 2019

Te voet, met de fiets, met de bus:
Je kan via de 'Otterstraat' over het 'Brepolsplein' wandelen of fietsen tot aan de Kunstencampus. Vanuit de 'Baron Frans du Fourstraat' kan je de smalle gang langs de werfhekkens van het kantoorgebouw nemen.

Fietsen stallen:
De fietsstalling van de Kunstencampus valt weg door de werf van het Kantoorgebouw Brepols. Je kan je fiets best stallen in het FIETSPUNT in de ondergrondse parking Turnova. De fietsstalling is bereikbaar met de twee grote fietsliften aan het begin van het Brepolsplein, aan de kant van de 'Otterstraat'.

Het FIETSPUNT is gratis, 7 op 7 en 24 op 24 open. 

Je kan er gratis je elektrische fiets opladen. Kleine herstellingen kunnen tegen betaling. Het krijgt binnenkort nog nieuwe fietsrekken, zodat er 230 fietsen ordelijk kunnen gestald worden. Om naar de Kunstencampus te wandelen kan je terug de lift nemen, of de roltrappen van de parking.

Kom je met de auto:
De parking Turnova is open. Je kan die binnenrijden via de 'Otterstraat' of via de 'Baron Frans du Fourstraat'. Er zijn 380 parkeerplaatsen. Met de roltrap of lift kom je boven aan de Turnovatoren, vlakbij de Kunstencampus.

OPGELET in de BARON FRANS DU FOURSTRAAT: Ter hoogte van de Kunstencampus is de straat een voetgangerszone: er zijn geen auto’s toegelaten. (Een camera registreert alle overtreders, boete 57euro!) De parking is enkel bereikbaar via de Grote Markt, niet langs de woonbuurt. Wegrijden moet via de 'Patersstraat', dat stukje is dubbelrichting geworden.

Leerlingen brengen met de auto:

Langs de parkeerkelder van Turnova loopt ook een weg die je gratis kan gebruiken tussen de 'Otterstraat' en de 'Baron Frans du Fourstraat'. Er is een KISS & RIDE aangeduid, waar je kinderen kan afzetten en ophalen zonder een parkeerticket te moeten nemen. Enkel in- of uitstappen, je mag er niet langer parkeren.

Het gemakkelijkst is binnenrijden langs de parkeerhelling in de 'Baron Frans du Fourstraat'.
Wil je met je kinderen mee wandelen tot aan de Kunstencampus dan moet je wel echt de betaalparking gebruiken, door de slagbomen. 
Je kan gemakkelijk in de 'Otterstraat' leerlingen afzetten aan de los- en laadplaats bij de verfwinkel.

Leveringen aan de Kunstencampus:

Het 'Academieplein' is terug een werf geworden, en dus afgesloten voor autoverkeer. Het 'P.J.Brepolsplein' en de doorgang onder de Kunstencampus zijn voetgangerszones. Dit wil zeggen enkel voetgangers en fietsers. Iedereen die zonder politietoestemming met een auto daar is kan beboet worden. Op het 'Dessauerplein' is de betonweg rond het Ateliergebouw nu aangelegd. Die is bereikbaar via de 'Hovenierstraat' – 'Baron Frans du Fourstraat', en NIET VIA DE GROTE MARKT.  De poorten van de ateliers zijn nu bruikbaar voor leveringen. Ze liggen nog wel in de afgesloten werfzone met werfverkeer. Dus altijd vooraf met de aannemer Pluym-Vanloon overleggen of de werfpoort open is. Moet je een vrachtwagen langer stallen, vraag ook een plaats op de werfparking van de aannemer.