Stripgids, Lessenreeks striptekenen

Verhalen vertellen in woord en beeld
Een tiendelige opleiding beeldverhaal & graphic storytelling
 
Voor de derde jaargang organiseren Stripgids, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout en LUCA – Beeldverhaal & Graphic Storytelling Brussel een tiendelige lessenreeks striptekenen. Tussen oktober 2019 en februari 2020 kunnen stripliefhebbers die interesse hebben om later stripauteur te worden een tiendelige vooropleiding volgen. Nieuw in deze reeks is een korte verhuizing naar het FabLab 2300, een gespecialiseerd maakatelier voor strip- en spelmakers. De cursisten van de volwassenengroep zullen tijdens twee lessen in het state of the art grafisch laboratorium gratis gebruikmaken van een batterij gespecialiseerde toestellen om hun ideeën en ontwerpen tot leven te wekken.

Praktisch

De lessenreeks kost 80 euro, als je een UiTPAS met kansentarief hebt, betaal je 16 euro. Inschrijven doe je per mail naar info@stripgids.org.
Stort het inschrijvingsgeld op BE04 0682 4071 5631 op naam van Strip Turnhout vzw, Warandestraat 42, 2300 Turnhout. 
Vermeld in de mededeling Stripgids Academie EN groep A (vanaf 17 jaar) OF groep B (van 12 tot 17 jaar). De reeks loopt tussen 26 oktober en 22 februari. De lessen van beide groepen vinden plaats telkens op zaterdag van 13 tot 16.30 uur in de Kunstencampus. Groep A verhuist voor twee lessen naar het FabLab 2300.
 
download hier de volledige brochure van de lessenreeks.