Stripgids, Lessenreeks striptekenen

Verhalen vertellen in woord en beeld
Een tiendelige opleiding beeldverhaal & graphic storytelling
 
Net zoals vorig jaar organiseren Stripgids, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout en LUCA – Beeldverhaal & Graphic Storytelling Brussel een tiendelige lessenreeks striptekenen. Tussen oktober 2018 en februari 2019 kunnen stripliefhebbers die interesse hebben om later stripauteur te worden een tiendelige vooropleiding volgen. De opleiding wordt opengesteld voor jongeren vanaf 14 jaar. Leerlingen zullen worden opgesplitst in 2 groepen (14 tot 18 jarigen en 18+). De lessenreeks kan pas worden opgestart vanaf 10 leerlingen per groep. Zowel leerlingen van onze school uit de middelbare graad kunnen hieraan deelnemen maar ook geïnteresseerden van buitenaf zijn meer dan welkom. Heb je interesse? Schrijf je dan in voor deze unieke lessenreeks.
 
download hier de volledige brochure van de lessenreeks.
 

Inschrijven kan UITSLUITEND via mail naar info@stripgids.org

Inschrijvingsgeld bedraagt 80 euro

Te storten op BE04 0682 4071 5631 op naam van Strip Turnhout vzw

Strip Turnhout / Stripgids Academie, Warandestraat 42, 2300 Turnhout

Vermeld in de mededeling of je wil aansluiten bij GROEP A (vanaf 17 jaar)
of GROEP B (12 - 17 jaar)

 De lessen van beide groepen vinden plaats telkens van 13 tot 17 uur in de Kunstencampus. Turnhout is bereikbaar per trein vanuit Brussel en Antwerpen en per bus vanuit Antwerpen, Tilburg, Leuven en de Kempen. Als je met de auto komt, neem dan de afrit Turnhout Centrum en parkeer op de parking Muylenberg in de Sint-Jozefstraat of in de ondergrondse parking van de Warande met ingang in de Wezenstraat. Allebei liggen ze op ongeveer vijf minuten stappen van de Kunstencampus.

LUCA Beeldverhaal vaardigt opnieuw een schare ervaren docenten af naar de Stripgids Academie. Dit jaar worden er maar liefst twee winnaars van de Bronzen Adhemar ingeschakeld: Kim Duchateau en de kersverse laureaat en graphic journalist Jeroen Janssen. Daarnaast zullen ook Michaël Olbrechts (die er vorig jaar al bij was), aanstormend talent Stephan Louwes, illustratrice Julie Caresia en cartoonist Bart Schoofs hun kunde en kennis delen met de cursisten. Er komen nog twee docenten bij, maar hun namen zijn nog niet bekend.