Pre-teaching

Wat betekent 'pre-teaching' nu concreet voor de leerlingen van onze academie? 

Tot nader order gelden de federale coronamaatregelen tot en met 14 mei. De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de minister-presidenten zal samen met de virologen beslissen wanneer de lessen hervatten op school. Voor de dagscholen is de datum reeds bekend. Zij mogen starten op 15 mei of 18 mei. Of dit ook zo zal zijn voor het deeltijds kunstonderwijs is nog niet geweten. De dagscholen zijn momenteel overgeschakeld op doenbare en haalbare ‘preteaching’, waarbij ook nieuwe leerstof aan bod komt. Ook wij als academie doen hieraan mee. 

Bij ‘preteaching’ bedraagt de leertijd van de leerlingen maximaal de helft van de werkelijke leertijd in de klas. We beseffen maar al te goed dat voor leerlingen van de eerste en tweede graad de ouders mee op de kar moeten springen om hun kinderen de nodige leerstof en kennis bij te brengen. Toch kan het voor hen af en toe eens deugd doen om eens per week creatief aan de slag te gaan. De school heeft hierin afgesproken dat de leerkrachten zelf mogen kiezen hoe ze de contacten met hun leerlingen onderhouden. 

Voor de leerlingen Zoersel en Beerse is er een blog aangemaakt waar er wekelijks opdrachten op geplaatst worden. Juf Hannelore werkt met een eigen Facebookpagina voor haar leerlingen in Turnhout, ... . Leerlingen kunnen zelf kiezen wanneer ze aan de opdrachten werken en hoe lang. Foto's ontvangen we graag en de juffen geven hierop ook steeds een persoonlijke feedback.

Voor leerlingen uit de vierde graad is 'pre-teaching' heel erg afhankelijk van het keuzeatelier. Sommige materialen zijn nu eenmaal thuis niet voorhanden. Toch worden de leerlingen aangemoedigd om verder na te denken over hun werk en opdrachten en contact te houden met de leerkracht hierover.

Wij als academie staan altijd open voor jullie gewaardeerde feedback. Aarzel dus niet om contact op te nemen in eerste instantie met je leerkracht, met ons secretariaat of de directie.

 

Blog Beerse: https://janvaertenacademie.wordpress.com

Blog Zoersel: https://creatiefintijdenvancorona.wordpress.com

Facebookpagina van de school: https://www.facebook.com/sask.turnhout/

Facebookpagina van juf Hannelore: Het Grobbedal van juf Hannelore

Instagram: # kunstacademieturnhout  # kunstacademiezoersel # janvaertenacademie #grafiekkunst_Turnhout